Baptistengemeente het Gooi

Jongeren

Het meest enerverende onderdeel van de baptistengemeente is de jeugd.
Die hebben we opgedeeld in twee verschillende groepen: 12 t/m 15 jaar en 16 jaar en ouder, iedereen tussen de 12 en 25 is welkom bij ons.

Wat willen we uitdragen, wat is ons verlangen:
We willen jongeren kennis laten maken met de Bijbel, een plaats zijn waar Gods Waarheid wordt verkondigd en besproken. De jongeren toerusten om op eigen benen te staan, met God te leven, om dat leven te delen met leeftijdsgenoten en mensen die God niet kennen.

Daarnaast willen we een veilige en ontspannen plaats bieden, een plaats waar vriendschappen mogen ontstaan, een plaats waar jongeren hun gaven en talenten mogen ontdekken, mogen groeien in wie zij zijn.
Kortom een plaats die veilig voor hen is, waar ze elkaar en God mogen vinden. Mogen groeien in hun geloof en relatie tot God.

Als leiding willen we oprecht wandelen met God, Gods Woord onderzoeken en ons laten leiden door de Heilige Geest.
Als leiding willen we in onze dagelijkse handel en wandel een voorbeeld mogen zijn voor de jongeren, in de goede dingen, maar ook als het soms moeilijk is, in onze struggles.
Het is belangrijk dat we de jongeren een kijkje geven in ons persoonlijke geloofsleven.

Wat doen we als jeugd:
We hebben als jeugd om de week een jeugdavond.
Die avonden beginnen we met een gezamenlijke maaltijd. Daarna is er een serieus gedeelte waarin Gods Woord word verkondigd en besproken. Iedere keer is er een ander onderwerp, dat kan ook een actueel thema zijn wat vanuit de groep komt. En uiteraard is er ook ruimte voor een stuk ontspanning om nog even lekker met elkaar te chillen.

Wat doen we verder:
In het najaar gaan we met elkaar op jeugdweekend. Dat zijn mooie, gezellige en leerzame weekenden, waarin natuurlijk stille tijd, Bijbelstudie, sport/spel en heel veel gezelligheid voorbij komt. Daarnaast zijn er een aantal keer per jaar jeugddiensten, waarin we als jeugd onze talenten mogen laten zien.

Ben je ook nieuwsgierig, wil je ook eens naar een jeugdavond? Of denk je dit is tof, ik wil ook wel leiding geven aan zo’n jeugdgroep meld je dan bij onze taakgroepleider:
jeugd@baptistenhuizen.nl

Samenkomsten

Wij komen iedere zondag om 10:00 uur samen in het Erfgooiers College. Het adres is:

Graaf Wichman 175
Huizen

Bepaal route