Baptistengemeente het Gooi

Kinderen

Wat leuk dat je onze website bezoekt! Graag vertellen we je wat meer over onze kinderkerk en we hopen natuurlijk jou heel gauw te ontmoeten tijdens één van onze diensten.

Let op! Momenteel zijn de kinderdiensten eens per 14 dagen! 

Voor de jongsten:
Heb je een baby of peuter? Tijdens de dienst mag je hem of haar brengen bij de crèche, waar de leidsters graag voor je kindje zorgen. Zij worden ondersteund door enkele tieners. Zo kan je als ouder rustig naar de dienst. En is er iets met je kindje? Dan komen de leidsters naar je toe. Zo zorgen we er samen voor dat ook de kleinsten zich op hun gemak voelen. Want ook zij horen er helemaal bij!

Zit je in groep 1, 2 of 3?
Wat leuk dat je dit stukje leest of laat voorlezen door iemand anders. Graag vertellen we jou wat meer over de kinderkerk. Elke week komen we samen en leren we over de Bijbel. De juf of meester vertelt een mooi verhaal en legt jou uit waar het over gaat. Hou jij van liedjes zingen of knutselen? Dan zit je bij ons goed; samen zingen we of maken we een mooi werkje. We vinden het belangrijk dat jij weet dat God van jou houdt en dat Hij heel blij met jou is! Tijdens Kerst of Pasen mogen we ook in de grote dienst iets doen, vaak zingen we een liedje, zeggen een gedichtje op of delen iets uit.
Samen spelen, samen leren en samen meer gaan lijken op Jezus door steeds meer over Hem te leren, dat vinden we belangrijk op onze kinderkerk. Kom je een keertje langs? Je bent heel erg welkom!

Zit je in groep 4 of 5?
Leuk dat je dit stukje leest! Wil je iets meer weten over wat we doen voor jou en je leeftijdsgenootjes? Op zondagochtend komen we bij elkaar om te leren over God en de Here Jezus. Er wordt een stukje uit de bijbel gelezen. Wist je dat de bijbel vol staat met verhalen die allemaal echt zijn gebeurd? We vertellen je graag over Mozes, over David of over de discipelen die om Jezus heen stonden. Allemaal hebben ze mooie dingen met God meegemaakt. En het fijne is dat jij ook heel speciaal bent voor Hem. Na het Bijbelverhaal gaan we vaak iets knutselen of we doen een spel met elkaar. Veel kinderen vinden het leuk om toneel te spelen dus dat doen we ook graag. Samen leren we hoe we met elkaar omgaan maar ook hoe we anderen kunnen helpen en iets voor anderen kunnen doen. Zo zingen we af en toe in het bejaardenhuis of knutselen we een mooi boek in elkaar voor een kindertehuis in Nepal.
We zien je graag!

Zit je in groep 6, 7 of 8?
Gaaf dat je op onze website kijkt! We vertellen je graag wat meer over de activiteiten van de bovenbouw. Elke zondagmorgen komen we samen. Eerst zijn we even in de kerk en na een aantal liederen vertrekken we naar ons eigen lokaal. En wat we daar allemaal doen? Eigenlijk van alles; we lezen in de Bijbel en praten over wat ons bezig houdt. We hebben het over God en Jezus, over de wereld, alles wat er om ons heen gebeurd en hoe we daar mee om kunnen gaan. En wat zegt de Bijbel eigenlijk over vriendschap, over kerk zijn of over zorgen voor de natuur? We laten je graag zien dat de Bijbel een spannend boek is met heel veel belangrijke en boeiende verhalen. Verder spelen we toneel, doen we spelletjes of een quiz en schilderen of tekenen we.
De bovenbouw gaat als groep een keer op stap; we gaan erop uit in de natuur of naar een museum en hebben een super leuke dag met elkaar.
Het belangrijkste is dat God van je houdt en dat jij erbij mag horen. Kom je gauw een keer kijken? Dat lijkt ons super leuk. Tot gauw!

Contact
Voor vragen over de kinderkerk kan je terecht bij de taakgroep kinderkerk:
raad@baptistenhuizen.nl

Samenkomsten

Wij komen iedere zondag om 10:00 uur samen in het Erfgooiers College. Het adres is:

Graaf Wichman 175
Huizen

Bepaal route